Jeśli chciałabyś poznać przepis na rozgrzewające, pyszne i szybkie curry w przygotowaniu to ten artykuł jest dla Ciebie!
Ten przepis pokochana cała Twoja rodzina, a pochodzi on z jesiennej elastycznej diecie!
W której poznasz więcej przepisów na takie jednogarnkowe i ekspresowe pyszności, a dzięki elastyczności diety to Ty wybierasz co jesz, w zależności od tego na co masz ochotę, czas i składniki w lodówce!
Dzięki takiemu podejściu na stałe zmienisz nawyki żywieniowe, a efektem ubocznym będą stracone kilogramy!
A przy okazji wzmocnisz odporność!
✔Bez poczucia bycia na diecie
✔Bez eliminacji ulubionych produktów
Koniec z:
✖restrykcjami na diecie
✖trzymaniem się sztywno jadłospisu
✖eliminacją ulubionych produktów
✖dzieleniem produktów na zakazane i dozwolone
✖błędnym kołem odchudzania
Bo moją misją pokazanie Tobie, że na diecie można jeść przepysznie, nie czując, że jest się na diecie! 😍
Jest to jeden z ulubionych jesiennych przepisów moich podopiecznych na jesienne obiady.
Dlatego nie mogło zabraknąć tego przepisu w jesiennej elastycznej diecie, w której to Ty wybierasz co chcesz i..chudniesz, wzmacniając przy okazji odporność!😍
W której zjesz takie pyszności jak:
☑️Cynamonki
☑️Śliwkowe crumble, czyli zapiekane śliwki
☑️Naleśniki na słodko i słono
☑️Gofry na wytrawnie
☑️Jesienne curry
☑️Grzanki z camembertem i żurawiną
☑️Muffinki marchewkowe
☑️Tosty francuskie na słono
☑️Croissant na wytrawnie
☑️Omlet szarlotka i… ciasto szarlotka!
☑️Odżywcze zupy krem
☑️Owsianka z prażonymi jabłkami
i wiele, wiele innych!
Składniki na 3 porcje:
✔️1 puszka mleczka kokosowego
✔️1 duży kawałek dyni piżmowej
✔️1 cukinia
✔️300 g mięsa z piersi kurczaka lub 1 puszka ciecierzycy (w wersji wege)
✔️1.5 woreczka ryżu basmati
✔️1 sztuka papryki
✔️4 garście szpinaku
✔️2-3 ząbki czosnku
✔️2 łyżeczki curry
✔️1 kawałek imbiru
✔️1 łyżka soku z limonki lub cytryny
✔️1 łyżka oliwy z oliwek
✔️1 łyżeczka erytrolu
✔️szczypta papryki chilli mielonej
✔️szczypta kurkumy
Sposób przygotowania
1. Pierś kurczaka pokrój w kostkę. Włóż do miseczki, dopraw solą, wymieszaj z imbirem i
czosnkiem oraz curry, odstaw na minimum godzinę. W między czasie warzywa pokrój.
2. Oliwę rozgrzej w dużym garnku z grubym dnem, dodaj curry, kurkumę i resztę
przypraw, wymieszaj, a po chwili dodaj kawałki pokrojonego drobno kurczaka i pokrojone
w kostkę warzywa, szpinak, obsmaż przez około 2 minuty, od czasu do czasu zamieszaj.
3. Wlej mleko kokosowe i zagotuj. Dopraw szczyptą soli, dodaj erytrol i gotuj przez około
15 minut na większym ogniu do miękkości warzyw.
4. W między czasie ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
5. Dopraw sokiem z limonki do smaku i podawaj z ryżem.
Wartości odżywcze w 1 porcji: 612.4 kcal B:32.0 gT:26.9 g W:52.2 g F:8.3 g
Fit rada: warto wykorzystać dynię hakkaido, której nie trzeba obierać. Po sezonie na dynię możesz zamienić ją na marchew.
Jeśli chcesz jeść takie pyszności na diecie to koniecznie wypróbuj moją elastyczną jesienną dietę i skończ z błędnym kołem odchudzania!