Kolejna dietetyczna wersja lodów 🙂 Tym razem główną bohaterką d(a)nia jest truskawka 🙂 … Sezon na ten pełen cudownych właściwości owoc powoli się nam się kończy, dlatego warto sięgnąć po nią już teraz, ostatni raz w tym roku 🙂
Truskawki są bogate w witaminę C i antyoksydanty, które zapewnią naszęj skórze młody, promienny i jędrny wygląd, ochroni przed działaniem wolnych rodników i opóźnią procesy starzenia. Ale trukawki mają jeszcze jedną ogromną zaletę są najmniej kalorycznym owocem, dlatego możesz je wcinać bez obaw o swoją figurę 🙂
I do tego są przepyszne 🙂
Dzisiejszy przepis jak większość moich przepisów (jak już pewnie zauważyłyście :)) jest mało skomplikowany, szybki do zrobienia, pyszny i zdrowy 🙂
Potrzebujesz do niego tylko dwa składniki, odrobinę miejsca w zamrażalniku 🙂 A w efekcie otrzymujesz niskokaloryczny i przepyszny deser, uśmiech na twarzy gwarantowany :)))
Składniki na 3 porcje
2 banany
1,5-2 szklanki pokrojonych truskawek
Sposób przygotowania
Banany kroimy w plasterki i mrozimy je w zamrażalniku przez kilka godzin (najlepiej zostawić na noc :))
Truskawki myjemy, pozbywamy się szypułek i kroimy na mniejsze kawałki
Do truskawek dorzucamy zmrożone banany i miksujemy na gładką masę, w zależności od preferencji smakowych dodajcie więcej / mniej truskawek 🙂
Deser jest od razu gotowy do rozkoszowania się nim, ale można też go zmrozić przez kilka minut, aby konsystencja była bardziej lodowa 🙂
Smacznego! :)))
Wartości odżywcze dla 1 porcji :)))
- wartość energetyczna 92 kcal
- węglowodany 18,9 g
- białka 1,4 g
- tłuszcze 0,6 g
- błonnik 3,0 g
Jeśli jesteście zainteresowani, abym stworzyła Wam indywidualnie opracowany jadłospis pod Wasze smaki ,
jednostki chorobowe i styl życia to kliknijcie obrazem i skontaktujcie się ze mną! :))))
Zrób ten pierwszy krok w kierunku wymarzonej sylwetki! :)))
Stacjonarnie przyjmuję w Tychach, Rudzie Śląskiej i Grzawie, a osoby z innych okolic zapraszam do konsultacji online <3
Szczegóły tutaj ! :)))
A może skusisz się na wersje orzechową? :)))