Dzisiejsza propozycja owsiankowa smakuje jak deser 🙂 Jest przepyszna i uzależniająca 🙂 Jest to owsiana bananowo-orzechowa…z masłem orzechowym własnej roboty 🙂 Nadaję się i na śniadanie i na deser 🙂 Zapraszam :))
Składniki:
- 5 łyżek otrębów owsianych (zwykłych lub górskich)
- 100 ml mleka
- pół lub jeden banan
- 1 łyżeczka masła orzechowego
Sposób przygotowania:
Mleko podgrzewam, gdy już będzie ciepłe dodaję płatki owsiane, mieszam i wyłączam gaz. Czekam aż wchłoną mleko i zmiękną (około 10-15 minut). W między czasie kroję banana do miseczki (ja chcę bardziej słodką dodaję całego banana jak troszkę mniej to połowę) i robię z niego ciapkę, dodaję masło orzechowe i mieszam aż powstanie przepyszny bananowo-orzechowy sos 🙂 Gdy moja owsiana jest już miękka dodaję do mojego sosu i mieszam 🙂 Jest przepyszne 🙂 Spróbujcie 🙂
- wartość energetyczna 480 kcal
- węglowodany 62,2 g
- białka 12,9 g
- tłuszcze 15 g
- błonnik 7 g