Dzisiejsza propozycja owsiankowa smakuje jak deser Jest przepyszna i uzależniająca
Jest to owsiana bananowo-orzechowa…z masłem orzechowym własnej roboty
Nadaję się i na śniadanie i na deser
Zapraszam :))
Składniki:
- 5 łyżek otrębów owsianych (zwykłych lub górskich)
- 100 ml mleka
- pół lub jeden banan
- 1 łyżeczka masła orzechowego
Sposób przygotowania:
Mleko podgrzewam, gdy już będzie ciepłe dodaję płatki owsiane, mieszam i wyłączam gaz. Czekam aż wchłoną mleko i zmiękną (około 10-15 minut). W między czasie kroję banana do miseczki (ja chcę bardziej słodką dodaję całego banana jak troszkę mniej to połowę) i robię z niego ciapkę, dodaję masło orzechowe i mieszam aż powstanie przepyszny bananowo-orzechowy sos Gdy moja owsiana jest już miękka dodaję do mojego sosu i mieszam
Jest przepyszne
Spróbujcie
- wartość energetyczna 480 kcal
- węglowodany 62,2 g
- białka 12,9 g
- tłuszcze 15 g
- błonnik 7 g