Składniki na 2 porcje
6 kostek białej czekolady (36 gram)
2 jajka
1 łyżka mąki pełnoziarnistej
Olej kokosowy do przesmarowania patelni
2 garście szpinaku
3 garście truskawek
Pół łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki erytrolu
2 opakowanie jogurtu islandzkiego typu Skyr
Sposób przygotowania
1. Zmiksuj jajka ze szpinakiem, połową erytolu, mąką i proszkiem do pieczenia. 2. Przesmaruj delikatnie patelnie olejem i rozgrzej ją. Na rozgrzaną patelnie wylej ciasto i na małym ogniu pod przykryciem duś je, a po 5 minutach obróć na druga stronę i podsmaż jeszcze 2-3 minuty. Odstaw do ostygnięcia. 3. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej lub pokrój w kostkę. Jogurt zmiksuj z pozostałym erytrolem i czekoladą na gładką masę. 4. Wystudzone ciasto pokrój w kostkę, przełóż do pucharków (zostaw 1/3 część na górę do dekoracji), polej ciasto masą jogurtową, a na górę wysyp resztę zielonego omleta i dodaj pokrojone świeże owoce.
Smacznego! 🙂
- wartość energetyczna 350.4 kcal
- węglowodany 26.9 g
- białko: 28.6 g
- tłuszcze 13.5 g
- błonnik 3.1 g
Jeśli chcesz jeść takie pyszności na diecie to koniecznie wypróbuj moją elastyczną dietę i skończ z błędnym kołem odchudzania.