Czy każda sałata musi mieć sałatę? 🙂 To danie jest na prawdę szybkie, idealne na sycącą kolacje czy lunchbox’a do pracy :)i użyłam wszystkiego co miałam pod ręką 🙂 Jest super zdrowe i przepyszne:) Zapraszam 🙂
Pisząc poprzedni artykuł o przygotowaniu jaglanki, myślałam, że akurat wykorzystam ją na śniadanie, ale nie wytrzymałam, zobaczyłam cukinię i pomysł sam wpadł mi do głowy, a nie byłabym sobą, gdybym nie spróbowała 🙂 Spróbujcie sami 🙂
- 1/3 szklanki kaszy jaglanej
 - 1/3 dużej cukinii
 - 30 g sera typu feta
 - 5 pomidorków koktajlowych (albo 1 średni pomidor)
 - orzech włoski
 - 1 łyżka oliwy z oliwek (użyłam czosnkowej przywiezionej z Grecji, dlatego nie dodawałam już czosnku)
 - 1 ząbek czosnku
 - szczypta oregano
 
Sposób przygotowania
Kaszę jaglaną gotuję według tego przepisu. Cukinię myję dokładnie i kroję w kostkę i dodaję do kaszy. Ser feta kroję w kostkę,pomidorki myję i kroję na ćwiartki, orzecha włoskiego zgniatam w ręku i wrzucam do sałaty, polewam oliwą z oliwek i dodaję szczyptę oregano. Gdy nie używam oliwy z oliwek z czosnkiem trę ząbek czosnku, wszystko to mieszam 🙂 Super szybka kolacja jest już gotowa :)))
- wartość energetyczna 397,0 kcal
 - węglowodany 41,3 g
 - białka 12,1 g
 - tłuszcze 21,7 g
 - błonnik 4,0 g
 
								











