Nie każdy deser musi być kaloryczny… Ale warunek konieczny … każdy z nich musi być pyszny! :))) Cudownie by było, gdyby był łatwy i szybki w przygotowaniu
Ten idealnie spełnia te warunki
Zapraszam!
Z niecierpliwością odliczam dni do wiosny… i pojawienia się pierwszych sezonowych owoców … Ale póki za oknem jeszcze deszczowo (i mam nadzieję, że będzie już śnieżnie
to trzeba sobie jakoś radzić :)))
Dzisiejsza propozycja to gruszki zapiekane z orzechami Brzmi banalnie, prawda?
No właśnie prosty przepis, a na pewno Wam zasmakuje
Składniki na 2 porcje
2 gruszki
garść orzechów włoskich
mała garść orzechów laskowych
1 łyżeczka miodu naturalnego (użyłam wielokwiatowego:))
Sposób przygotowania
Gruszki myjemy i przepoławiamy
Usuwamy gniazda nasienne
Siekamy orzechy
W miseczce mieszamy posiekane orzechy z łyżeczką miodu
Nakładamy orzechy do wyżłobionych dziur w gruszkach
Wkładamy do nagrzanego piekarnika o temperaturze 160 stopni i zapiekamy około 15 minut
Jemy na ciepło
Smacznego! :)))
Wartości odżywcze dla jednej porcji
- wartość energetyczna 144,5 kcal
- węglowodany 22,3 g
- białka 2,4 g
- tłuszcze 6,3 g
- błonnik 3,5 g