Czas na kolejny przykładowy dzień jadłospisu odchudzającego, tym razem w wersji na lato 🙂
Nie wiem jak u Was, ale lato to mój ulubiony czas w roku, gdzie oprócz świetnej pogody mamy mnóstwo naszych polskich owoców i warzyw ! 🙂
Nic tylko korzystać z dobrodziejstw natury, do tego chudnąc, bez efektu jojo i przepysznie! <3
Podoba Wam się ten pomysł? 🙂
Chętnie pokażę Wam, że jest to możliwe i realne do osiągnięcia! :))))
Generalnie każdy moment jest dobry, aby zacząć zdrowy styl życia, jednakże lato jest do tego idealne! 🙂
Piękna pogoda za oknem zachęca do aktywności fizycznej, dodatkowo zmniejsza nam się apetyt! 🙂
Co pomoże nam w walce ze zbędnymi kilogramami, szczególnie, jeśli jesteśmy przed urlopem, to mamy dodatkowy motywator! 🙂
Kochani na starcie zaznaczam, że to nie istnieje dieta, która jest skuteczna dla wszystkich….
Nie ma jednej prawidłowej, dającej efekty…
Podstawą skutecznej diety jest indywidualizacja tej diety, czyli opracowanie diety pod nasze smaki, jednostki chorobowe, czasowe, styl życia…
Dlatego ja tak pracuję do każdej osoby podchodzę indywidualnie…
Bo każdy z nas jest inny, a każda wyjątkowy…
Każdy z nas ma inne potrzeby, pracę, obowiązki, hobby, zupełnie inne życie…
I na postawie tego opracować idealny jadłospis! 🙂
Śniadanie
OWSIANKA Z BORÓWKAMI
Jogurt naturalny – 150 g (7.5 x Łyżka)
Płatki owsiane – 40 g (4 x Łyżka)
Borówki amerykańskie – 50 g (1 x Garść)
Banan – 60 g (0.5 x Sztuka)
Czas przygotowania: 5 minut
1. Płatki owsiane zalej jogurtem (można noc wcześniej)
2. Owsiankę wylej do miseczki, posyp borówkami.
K:327.1 / B:11.1 / T:7.4 / WP:51.7 / F:5.0
II śniadanie
MORELE Z BAKALIAMI
Morele – 135 g (3 x Sztuka)
Migdały – 20 g (1.33 x Łyżka)
K:188.3 / B:5.2 / T:10.7 / WP:15.3 / F:4.9
Obiad
MAKARON Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI
Makaron pełnoziarnisty – 50 g (0.71 x Szklanka)
Cebula – 50 g (0.5 x Sztuka)
Pomidory z puszki (krojone) – 400 g (4 x Porcja)
Pietruszka, liście – 12 g (2 x Łyżeczka)
Cukinia – 150 g (0.5 x Sztuka)
Czosnek – 5 g (1 x Ząbek)
Papryka czerwona – 70 g (0.5 x Sztuka)
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry – 150 g (1.5 x Porcja)
Oliwa z oliwek – 10 g (1 x Łyżka)
Czas przygotowania: 20 minut
1. Posiekaj cebulę, przeciśnij czosnek przez praskę. podsmaż na oleju. Dołóż na patelnię
mięso pokrojone w kostkę.
2. Pokrój warzywa duś na patelni razem pomidorami, czosnkiem i cebulą (pomiń
pietruszkę).
3. Przypraw wg uznania.
4. Wyłóż na talerz i posyp posiekaną pietruszką.
5. Makaron ugotuj i zalej sosem
K:559.6 / B:46.5 / T:14.8 / WP:54.8 / F:17.1
Podwieczorek
BRZOSKWINIOWY KOKTAJL
Banan – 60 g (0.5 x Sztuka)
Szpinak – 25 g (1 x Garść)
Kefir – 250 g (1 x Opakowanie)
Brzoskwinia – 170 g (2 x Sztuka)
Czas przygotowania: 5 minut
1. Zmiksuj składniki w blenderze
K:251.2 / B:12.4 / T:2.9 / WP:42.6 / F:4.8
Kolacja
SAŁATKA Z MOZZARELLĄ Z SOSEM MIODOWO-MUSZTARDOWYM
Oliwa z oliwek – 5 g (0.5 x Łyżka)
Papryka czerwona – 70 g (0.5 x Sztuka)
Pomidor – 240 g (2 x Sztuka)
Sałata lodowa – 200 g (10 x Liść)
Mozzarella Light – 60 g (0.5 x Opakowanie)
Miód pszczeli – 12 g (0.5 x Łyżka)
Musztarda – 10 g (1 x Łyżeczka)
Czas przygotowania: 10 minut
1. Miód wymieszaj z musztardą i oliwą.
2. Pokrój mozzarellę i pomidory na pół, wymieszaj wszystkie składniki
3. Polej sosem sałatkę.
K:289.8 / B:16.9 / T:11.8 / WP:26.0 / F:6.8
SUMA K: 1616.0 B: 92.1 T: 47.5 WP: 190.4 F: 38.6
Jak się Wam podobają moje jadłospisy? :)))
Zapraszam Was też na mojego poprzednie wpisy z przykładowymi jadłospisami :)))
Jeśli jesteście zainteresowani, abym stworzyła Wam indywidualnie opracowany jadłospis pod Wasze smaki ,
jednostki chorobowe i styl życia to kliknijcie obrazem i skontaktujcie się ze mną! :))))
Zrób ten pierwszy krok w kierunku wymarzonej sylwetki! :)))
Działam mobilnie na terenie Śląska i Krakowa, stacjonarnie przyjmuję w Rudzie Śląskiej i Katowicach, a osoby z innych okolic zapraszam do konsultacji online <3