Jeśli chciałabyś poznać przepis na rozgrzewające, pyszne i szybkie curry w przygotowaniu to ten artykuł jest dla Ciebie!
Ten przepis pokochana cała Twoja rodzina, a pochodzi on z jesiennej elastycznej diecie!
W której poznasz więcej przepisów na takie jednogarnkowe i ekspresowe pyszności, a dzięki elastyczności diety to Ty wybierasz co jesz, w zależności od tego na co masz ochotę, czas i składniki w lodówce!
Dzięki takiemu podejściu na stałe zmienisz nawyki żywieniowe, a efektem ubocznym będą stracone kilogramy!
A przy okazji wzmocnisz odporność!
Bez poczucia bycia na diecie
Bez eliminacji ulubionych produktów
Koniec z:
restrykcjami na diecie
trzymaniem się sztywno jadłospisu
eliminacją ulubionych produktów
dzieleniem produktów na zakazane i dozwolone
błędnym kołem odchudzania
Bo moją misją pokazanie Tobie, że na diecie można jeść przepysznie, nie czując, że jest się na diecie!
Jest to jeden z ulubionych jesiennych przepisów moich podopiecznych na jesienne obiady.
Dlatego nie mogło zabraknąć tego przepisu w jesiennej elastycznej diecie, w której to Ty wybierasz co chcesz i..chudniesz, wzmacniając przy okazji odporność!
W której zjesz takie pyszności jak:Cynamonki
Śliwkowe crumble, czyli zapiekane śliwki
Naleśniki na słodko i słono
Gofry na wytrawnie
Jesienne curry
Grzanki z camembertem i żurawiną
Muffinki marchewkowe
Tosty francuskie na słono
Croissant na wytrawnie
Omlet szarlotka i… ciasto szarlotka!
Odżywcze zupy krem
Owsianka z prażonymi jabłkami
i wiele, wiele innych!

Składniki na 3 porcje:
1 puszka mleczka kokosowego
1 duży kawałek dyni piżmowej
1 cukinia
300 g mięsa z piersi kurczaka lub 1 puszka ciecierzycy (w wersji wege)
1.5 woreczka ryżu basmati
1 sztuka papryki
4 garście szpinaku
2-3 ząbki czosnku
2 łyżeczki curry
1 kawałek imbiru
1 łyżka soku z limonki lub cytryny
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżeczka erytrolu
szczypta papryki chilli mielonej
szczypta kurkumy
Sposób przygotowania
1. Pierś kurczaka pokrój w kostkę. Włóż do miseczki, dopraw solą, wymieszaj z imbirem i
czosnkiem oraz curry, odstaw na minimum godzinę. W między czasie warzywa pokrój.
2. Oliwę rozgrzej w dużym garnku z grubym dnem, dodaj curry, kurkumę i resztę
przypraw, wymieszaj, a po chwili dodaj kawałki pokrojonego drobno kurczaka i pokrojone
w kostkę warzywa, szpinak, obsmaż przez około 2 minuty, od czasu do czasu zamieszaj.
3. Wlej mleko kokosowe i zagotuj. Dopraw szczyptą soli, dodaj erytrol i gotuj przez około
15 minut na większym ogniu do miękkości warzyw.
4. W między czasie ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
5. Dopraw sokiem z limonki do smaku i podawaj z ryżem.
Wartości odżywcze w 1 porcji: 612.4 kcal B:32.0 gT:26.9 g W:52.2 g F:8.3 g
Fit rada: warto wykorzystać dynię hakkaido, której nie trzeba obierać. Po sezonie na dynię możesz zamienić ją na marchew.
Jeśli chcesz jeść takie pyszności na diecie to koniecznie wypróbuj moją elastyczną jesienną dietę i skończ z błędnym kołem odchudzania!