Premiera! 2 części EKSPRESOWYCH LUNCHBOXÓW!
75 nowych , szybkich i sycących przepisów!

Teraz -50 zł rabatu!

:
:
:
Wyprzedaż się skończyłą :-(
Zgarnij dodatkowy bonus z okazji premiery II edycji diety

Zostało

199

poradników w bonusie

Zapisz się na mój newsletter i odbierz 3 dni zimowej diety!

Szukacie inspiracji na coś pysznego, coś rozgrzewającego, coś szybkiego i do tego dietetycznego na kolacje? U moich podopiecznych świetnie sprawdzają się zupy krem, szczególnie teraz te o rozgrzewających właściwościach…

 

Jeśli jesteście fanami zup krem, ten przepis na pewno przypadnie Wam do gustu! 🙂

Świetnie rozgrzewa wieczorami i syci na długi czas! 🙂

Do tego praktycznie robi sam ! I mamy pyszną kolacje na kilka dni! 🙂

Osobiście jestem ogromną fanką zup krem… Zawsze chętnie próbuję nowych smaków i inspiruje się dla Was! 🙂

Moim najnowszym odkryciem jest kremz gruszki i pietruszki…

I to on pierwotnie miał pojawić się na blogu…

Pomimo, że nie lubię pietruszki… Ale gruszka tak świetnie podkręca smak tej zupy, że jest na prawdę pyszna! 🙂

Co powiecie na taką propocyzję na blogu? 🙂

Znajdzie się ktoś odważny ?:)

Dlatego gorąco Was namawiam do próbowania nowych smaków, potraw czy produktów…

Na prawdę warto! 🙂

Szczególnie warto wypróbować zupy krem, tam możemy przemycić praktycznie wszystko, dzięki temu uzyskamy nie tylko niesamowite walory smakowe, ale też odżywcze! 🙂

 

Składniki na 3 porcje

500 g marchwi (można też użyć mrożonej- będzie szybciej:)

3 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego

1 czerwona cebula

1 centymetr świeżego imbiru

1 papryka

2 łyżeczki słodkiej papryki

2 łyżki suszonej włoszczyzny

łyżeczka ostrej papryki

3 łyżki pestek dyni do posypania

pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Warzywa myjemy, marchew i cebulę obieramy ze skóry.

Wszystkie warzywa kroimy w kostkę.

W garnku rozgrzewamy olej, dodajemy cebulkę i podsmażamy ją około 2 minut co jakiś czas mieszając.

Nastepnie dodajemy pokrojoną marchew, paprykę i mieszamy.

Dorzucamy świeżo starty imbir, słodką i ostrą paprykę i zmniejszamy ogień na najsłabszy, przykrywamy garnek i dusimy wszystko około 10 minut.

Następnie zalewamy przegotowaną wodą, centrymetr ponad poziom warzyw, dorzucamy suszoną włoszczyznę doprowadzamy do wrzenia i gotujemy do miękkości warzyw.

Jeśli macie mrożoną marchew to potrwa kilka minut, jeśli surową to około 20-20 minut.

Następnie miksujemy na gładką masę i posypujemy pestkami dyni 🙂

A do smaku można dodać natkę pietruszki 🙂

Można podać taką zupkę z pieczywem razowym ! 🙂

Smacznego! :)))

Wartości odżywcze dla 1 porcji :))) 

 

  • wartość energetyczna 253,3 kcal
  • węglowodany 16,7 g
  • białka 6,3 g
  • tłuszcze 16,0  g
  • błonnik 10,3 g

Jeśli chcesz jeść takie pyszności na diecie to koniecznie wypróbuj moją elastyczną dietę i skończ z błędnym kołem odchudzania.

A może chcesz się nauczyć elastycznego podejścia do diety i wyjść w końcu z błędnego koła odchudzania?

Nie chcesz być wiecznie na diecie?

wypróbuj Elastyczne Diety!

Porady psychodietetyczne

Dieta od poniedziałku… i znowu nie wychodzi?

Zaczynasz dietę od poniedziałku… i znowu nie wychodzi?Nie jesteś słaba.Po prostu próbujesz działać w schemacie, który nigdy nie działał. Może myślisz, że jako dietetyczce było mi łatwo? Że szczupła sylwetka to dla mnie coś naturalnego. Że

Wypróbuj BEZPŁATNIE 5 pysznych przepisów na bestsellerowe "Ekspresowe Lunchboxy"!

✅ Zdrowe, ultraszybkie i sycące przepisy, oszczędzające czas – idealne dla zabieganych! 🏃‍♀️