JUŻ JEST! E-BOOK FIT DESERKI Z 40 WYSOKOBIAŁKOWYMI, przepysznymi i szybkimi deserkami!

 E-book EKSPRESOWE LUNCHBOXY  – z okazji premiery 60 zł taniej!

Ponad 60 wysokobiałkowych, przepysznych i prostych przepisów!

00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

Aż -55% na WSZYSTKIE elastyczne diety

Zostało jeszcze:

:
:
:
Zgarnij dodatkowy bonus z okazji premiery II edycji diety

Zostało

199

poradników w bonusie

Zapisz się na mój newsletter i odbierz 3 dni zimowej diety!

Naleśniki gryczane z rukolą, pomidorami, fetą i oliwkami :)Kolejny pomysł na szybki i zdrowy obiad 🙂 Tym razem gryczane naleśniki z rukolą, fetą, pomidorami i oliwkami. Są bardzo sycące i lekkie. Wypróbujcie, a przekonacie się sami 🙂

Uwielbiam rukolę i dodaję ją wszędzie, gdzie się tylko da. Ma bardzo intensywny smak, taki gorzkawo-orzechowo-sezamowy, który nadaje potrawom charakteru. Wytrawne naleśniki gryczane są ciekawą alternatywą (i na pewno zdrowszą:)) od tradycyjnych naleśników, dlatego koniecznie musicie ich spróbować 🙂

 

Naleśniki gryczane z rukolą, pomidorami, fetą i oliwkami :)                                Składniki : (na 2 grubsze naleśniki lub 4 cieńsze)

1 jajko

1/2 szklanki mąki gryczanej ( 80 g)

troszkę mniej niż 1/2 szklanki mleka ( 80 g)

2 łyżki wody gazowanej

1 łyżka oleju

odrobina soli

rukola wg uznania

25 g sera typu feta

5 oliwek

1 średni pomidor

1/2 średniej cebuli czerwonej

krem balsamiczny

garść słonecznika

Naleśniki gryczane z rukolą, pomidorami, fetą i oliwkami :)Sposób przygotowania:

Pomidora, cebulkę, oliwki i fetę  kroimy w drobną kostkę.

Mieszamy wszystko w misce i farsz jest już gotowy 🙂

Do osobnej miski wbijamy jajko i bełtamy je.

Następnie dodajemy do niego mleko oraz stopniowo ciągle mieszając wsypujemy mąkę.

Dodajemy wodę gazowaną, olej oraz odrobinę soli i mieszamy aż do uzyskania jednorodnej konsystencji.

Patelnię przecieramy nasączonym olejem ręcznikiem papierowym i rozgrzewamy ją

Przed każdym wylaniem ciasta na patelnię, dokładnie mieszam moje ciasto.

Z jednej chochli wyszedł mi dosyć gruby naleśnik, dlatego dopasuj grubość do swoich upodobań 🙂

Po wlaniu ciasta na patelnię, smażymy około 2 minut na małym ogniu pod przykryciem.

Następnie przewracamy na drugą stronę i smażymy2 minuty.

Po tym czasie nakładam na pół naleśnika mój farsz warzywny (bez rukoli), zamykam go i smażę po 1 minucie z każdej strony.

Po tym czasie przekładamy na talerz i dodajemy do środka umytą wcześniej rukolę (według uznania).

Prażymy słonecznik i posypujemy nim naleśniki.

Świetnie tutaj pasuje krem balsamiczny 🙂

Naleśniki gryczane z rukolą, pomidorami, fetą i oliwkami :)

Smacznego! 🙂Naleśniki gryczane z rukolą, pomidorami, fetą i oliwkami :)

Koci pomocnik zawsze w cenie 😉

Wartości odżywcze: (naleśników z kremem balsamicznym i słonecznikiem, jest to bardzo duża porcja)

Całe życie porzucałaś dietę z powodu braku czasu na przygotowanie posiłków?

To nie Twoja wina, nie wiedziałaś, że można inaczej!

Wypróbuj moje EKSPRESOWE ELASTYCZNE DIETY  Z GOTOWYMI PRODUKTAMI Z BIEDRONKI LUB LIDLA, W KTÓRYCH PRZYGOTOWANIE POSIŁKÓW NIE ZAJMIE TOBIE WIĘCEJ NIŻ 20 MINUT DZIENNIE!

Bez stania w garach godzinami, bez skomplikowanych posiłków!

A dodatkowo bez sztywnych jadłospisów, wybierając przepisy, na które masz dzisiaj ochotę!

Obejrzyj filmik i zobacz jak wygląda ta dieta od środka!

Wypróbuj BEZPŁATNIE 15 przepisów z mojej kultowej diety elastycznej.
Nawet nie poczujesz, że jesteś na diecie. Jesz co chcesz i chudniesz!