Premiera! 2 części EKSPRESOWYCH LUNCHBOXÓW!
75 nowych , szybkich i sycących przepisów!

Teraz -50 zł rabatu!

:
:
:
Wyprzedaż się skończyłą :-(
Zgarnij dodatkowy bonus z okazji premiery II edycji diety

Zostało

199

poradników w bonusie

Zapisz się na mój newsletter i odbierz 3 dni zimowej diety!

Naleśniki gryczane z rukolą, pomidorami, fetą i oliwkami :)Kolejny pomysł na szybki i zdrowy obiad 🙂 Tym razem gryczane naleśniki z rukolą, fetą, pomidorami i oliwkami. Są bardzo sycące i lekkie. Wypróbujcie, a przekonacie się sami 🙂

Uwielbiam rukolę i dodaję ją wszędzie, gdzie się tylko da. Ma bardzo intensywny smak, taki gorzkawo-orzechowo-sezamowy, który nadaje potrawom charakteru. Wytrawne naleśniki gryczane są ciekawą alternatywą (i na pewno zdrowszą:)) od tradycyjnych naleśników, dlatego koniecznie musicie ich spróbować 🙂

 

Naleśniki gryczane z rukolą, pomidorami, fetą i oliwkami :)                                Składniki : (na 2 grubsze naleśniki lub 4 cieńsze)

1 jajko

1/2 szklanki mąki gryczanej ( 80 g)

troszkę mniej niż 1/2 szklanki mleka ( 80 g)

2 łyżki wody gazowanej

1 łyżka oleju

odrobina soli

rukola wg uznania

25 g sera typu feta

5 oliwek

1 średni pomidor

1/2 średniej cebuli czerwonej

krem balsamiczny

garść słonecznika

Naleśniki gryczane z rukolą, pomidorami, fetą i oliwkami :)Sposób przygotowania:

Pomidora, cebulkę, oliwki i fetę  kroimy w drobną kostkę.

Mieszamy wszystko w misce i farsz jest już gotowy 🙂

Do osobnej miski wbijamy jajko i bełtamy je.

Następnie dodajemy do niego mleko oraz stopniowo ciągle mieszając wsypujemy mąkę.

Dodajemy wodę gazowaną, olej oraz odrobinę soli i mieszamy aż do uzyskania jednorodnej konsystencji.

Patelnię przecieramy nasączonym olejem ręcznikiem papierowym i rozgrzewamy ją

Przed każdym wylaniem ciasta na patelnię, dokładnie mieszam moje ciasto.

Z jednej chochli wyszedł mi dosyć gruby naleśnik, dlatego dopasuj grubość do swoich upodobań 🙂

Po wlaniu ciasta na patelnię, smażymy około 2 minut na małym ogniu pod przykryciem.

Następnie przewracamy na drugą stronę i smażymy2 minuty.

Po tym czasie nakładam na pół naleśnika mój farsz warzywny (bez rukoli), zamykam go i smażę po 1 minucie z każdej strony.

Po tym czasie przekładamy na talerz i dodajemy do środka umytą wcześniej rukolę (według uznania).

Prażymy słonecznik i posypujemy nim naleśniki.

Świetnie tutaj pasuje krem balsamiczny 🙂

Naleśniki gryczane z rukolą, pomidorami, fetą i oliwkami :)

Smacznego! 🙂Naleśniki gryczane z rukolą, pomidorami, fetą i oliwkami :)

Koci pomocnik zawsze w cenie 😉

Wartości odżywcze: (naleśników z kremem balsamicznym i słonecznikiem, jest to bardzo duża porcja)

Porady psychodietetyczne

Dieta od poniedziałku… i znowu nie wychodzi?

Zaczynasz dietę od poniedziałku… i znowu nie wychodzi?Nie jesteś słaba.Po prostu próbujesz działać w schemacie, który nigdy nie działał. Może myślisz, że jako dietetyczce było mi łatwo? Że szczupła sylwetka to dla mnie coś naturalnego. Że

Wypróbuj BEZPŁATNIE 5 pysznych przepisów na bestsellerowe "Ekspresowe Lunchboxy"!

✅ Zdrowe, ultraszybkie i sycące przepisy, oszczędzające czas – idealne dla zabieganych! 🏃‍♀️