Lasagne z patelni, czyli idealny comfort food na diecie
Lubisz makarony i nie wyobrażasz sobie jadłospisu bez nich? To łap ten przepis na lasagne z patelni, którą zrobisz w 20 minut!
W nieco ponad kwadrans zrobisz przepyszne danie, dzięki któremu nie poczujesz, że jesteś na diecie.
Lasagne z patelni to przepis z diety elastycznej dla zabieganych.
Czym jest seria elastycznych diet To hitowe diety, w których to Ty wybierasz, co jesz i… CHUDNIESZ
Bez eliminacji ulubionych produktów
Bez restrykcji
To Ty wybierasz, co jesz w zależności, na co masz czas, chęć i składniki w lodówce.
W wersji: klasycznej
dla insulinoopornych
wegetariańskiej
W nowej edycji – DLA ZABIEGANYCH znajdziesz aż 50 przepysznych, turbo szybkich i prostych przepisów. Dodatkowo aż 6 wartościowych BONUSÓW o łącznej wartości kilkuset złotych!
Jakie dobroci są w diecie dla zabieganych?
Omlet a’la kopiec kreta
Szybkie kanapeczki
Gofry na słodko
Nocne owsianki jak szwarcwaldzka czy pieczona a’la brownie
Ekspresowa Lasagne z patelni
Croissant z jajecznicą
Waniliowe proteinowe pancakes
Tortilla a’la gyros i fajitas
Sałatka a’la Big Mac
Puddingi z owocami
Desery jak Bounty, delicje czy bananoffee
Lunchbox z tortellini
Omlet a’la serniczek
Lunchbox z makaronem i mozzarellą
Jednogarnkowe makarony
I wiele, wiele innych
i wiele, wiele innych pyszności!

Składniki
2 puszki pomidorów krojonych
2 garście mielonego z piersi indyka lub kurczaka
1 sztuka papryki
1 opakowanie mozzarelli lekkiej
0.5 szklanki mleka 2% lub napoju roślinnego
2 sztuki marchewki
4 płaty makaronu typu lasagne
0.5 sztuki cebuli czerwonej
1 łyżka oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
0.5 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
1 łyżeczka ziół prowansalskich
1 łyżeczka oregano
0.5 łyżeczki gałki muszkatołowej
Sposób przygotowania
- Na oliwie zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę, startą marchew oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
- Po 5 minutach smażenia dodaj mięso, dopraw solą i pieprzem.
- Gdy mięso będzie obsmażone, zalej je pomidorami z puszki, dodaj sól, pieprz, oregano i zioła prowansalskie.
- Dodaj makaron do sosu (możesz do połamać na mniejsze kawałki), tak, żeby był przykryty sosem. Gotuj kilka minut, aż całość zgęstnieje.
- W międzyczasie w małym garnku przygotuj sos beszamelowy: w małym garnuszku podgrzej mleko, dodaj mąkę, gałkę muszkatołową, sól i pieprz.
- Gdy sos beszamelowy stężeje to dodaj go na patelnie, rozsmaruj go i na górę dodaj starty ser.
- Duś pod przykryciem około 15 minut na małym ogniu, od czasu do czasu zamieszaj. Makaron powinien być ugotowany al dente.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
555.9 kcal Białko: 45.9 g Tłuszcz: 16.8 g Węglowodany: 50.6 g Błonnik: 13.2 g
Jeśli chcesz jeść takie dobroci na diecie, to koniecznie wypróbuj moją dietę dla zabieganych i schudnij w przyjemny sposób!