Indyk po chińsku z ryżem
Szukasz szybkiego, a jednocześnie aromatycznego przepisu na obiad, który smakuje tak dobrze jak w niejednej knajpie? Jesteś w dobrym miejscu!
Mam dla Ciebie przepis na przepyszne danie, które nasyci Cię na długo i odżywi. Uwierz mi, że nawet nie poczujesz, że to dietetyczna propozycja.
Indyk po chińsku z ryżem, to zbilansowana potrawa z dobrą porcją białka, warzywami i cudownym ryżem basmati.
Ten przepis znajdziesz w mojej diecie elastycznej, w której to Ty wybierasz, co chcesz I…chudniesz
Koniec z:
🙅🏼 surowymi zasadami żywieniowymi!
🙅🏼 sztywnymi planami posiłków!
🙅🏼 rezygnowaniem z ulubionych smaków!
🙅🏼 podziałem jedzenia na dobre i złe!
🙅🏼 wieczną walką z wagą!
Jakie smakołyki poznasz jeszcze w tej diecie?
☑️ Tiramisu truskawkowe
☑️ Pita z kurczakiem
☑️ Pancakes bananowe
☑️ Omlet biszkoptowy
☑️ Kotlety mielone z ziemniaczkami
☑️ Tortilla z kurczakiem
☑️ Tosty z serem i pieczarkami
☑️ Ferrero Rocher
☑️ Lody!
☑️ Ciasto truskawkowe
☑️ i wiele, wiele innych pyszności!
Składniki
✔ 700 g chińskiej mieszanki warzyw na patelnię
✔ 200 g mięsa z piersi indyka
✔ woreczek ryżu basmati
✔ 2 łyżki oliwy z oliwek
✔ 2 łyżki sosu sojowego
✔ 1 łyżka nasion sezamu
✔ 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
✔ 1 łyżeczka curry
✔ szczypta mielonej papryczki chili
Sposób przygotowania
1. Indyka pokrój w kostkę, zamarynuj w przyprawie curry oraz ostrej i słodkiej papryce.
2. Na oliwie z oliwek podsmaż mięso. Gdy mięso zmięknie, dodaj chińską mieszankę warzyw na patelnię.
3. Smaż przez kilka minut, następnie dodaj sos sojowy (w razie potrzeby do lej wody). Dopraw solą i pieprzem.
4. Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie. Potem, dodaj go do warzyw i wymieszaj.
5. Danie podawaj posypane sezamem.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
551.1 kcal Białko 32.1g Tłuszcze 18.0g Węglowodany 57.4g Błonnik 11.4g
Jeśli chcesz jeść takie pyszności na diecie, to koniecznie wypróbuj moją elastyczną dietę i skończ z błędnym kołem odchudzania.
Do wyboru diety w wersji:
✅ klasyczna
✅ dla insulinoopornych
✅ wegetariańskiej