Kochani mam dla Was świetny przepis na dietetyczny sernik, idealnie dla wszystkich nie tylko dla osób na diecie!
Genialnie sprawdzi się również u częstych bywalców siłowni!
Dlatego, jeśli do nich należy Twój partner koniecznie wypróbuj ten przepis na Dzień Zakochanych! 🙂
Bo wiecie… Podobno przez żołądek do serca! 🙂
Jeden kawałeczek to nie całe 200 kcal! 🙂
Fit serniczek na spodzie daktylowo-orzechowym robi się błyskawicznie! 😀
Jest super prosty w przygotowaniu, a jedyne co sprawia trudność…
To czekanie… aż będzie można go wcinać! 🙂
Bez wyrzutów sumienia, możecie go zjeść na diecie! 🙂
Wasza figura na pewno na tym nie ucierpi, a podniebienie będzie przeszczęśliwe! 🙂
Kto by odmówił serniczka, do tego w wersji fit? 🙂
Jestem ogromną fanką serników ! 🙂
Szczególnie tych, którzy nie należy piec! 🙂
Do tego duża zawartość białka przyśpiesza nasz metabolizm oraz zwiększa uczucie sytości, dlatego do masy serowej dodałam genialną i przede wszystkim ze świetnym (nie chemicznym!) składem odżywkę białkową od Eco&Fit !
Gorąco Wam polecam, jeśli zastanawiacie się nad wdrożeniem odżywek białkowych, a więcej na temat poczytacie tutaj , ale boicie się, że w składzie będzie tablica Mendelejewa, tutaj nie ma czego się bać!
Same naturalne składniki! 🙂
Składniki
Na daktylowy spód
100 g daktyli
garść orzechów nerkowca
garść orzechów arachidowych
Na masę serową
500 g twarogu półtłustego
35 g odżywki białkowej waniliowej od Eco&Fit lub 1 łyżka ekstraktu waniliowego lub laski wanilii
3 łyżki ksylitolu fińskiego również od Eco&Fit lub erytrolu (jeśli pomijasz odżywkę białkową dodaj więcej słodzidła)
180 ml jogurtu naturalnego
10 g żelatyny lub agaru
Na wierzch
1 malinową galaretkę
owoce do ozdoby
Sposób przygotowania
Daktyle zalewamy wrzątkiem i czekamy 15 minut, w między czasie miksujemy orzechy
Można zamiast orzechów dodać masło orzechowe, też powinno wyjść cudownie! 🙂
Wszystko dokładnie miksujemy i wykładamy na formę, wstawiamy na 15 minut do zamrażalki.
W między czasie przygotowujemy masę serową. Żelatynę lub agar oraz galaretkę zalewamy wrzątkiem , resztę składników miksujemy i dodajemy rozpuszczony agar bądź żelatynę.
Wylewamy na nasz spód i chowamy na lodówki, gdy galaretka zacznie teżnić posypujemy ulubionymi owocami, wylewamy galaretkę i odstawiamy do lodówki na kilka godzin 🙂
To wszystko! ?
Prawda, że prosto ?:)
P.S. Można zrobić bez daktylowego spodu, wtedy ciacho będzie mniej kaloryczne, a również pyszne! 🙂
Smacznego! :)))
Wartości odżywcze dla 1 kawałeczka:)))
Dzieląc ciacha na 10 kawałków 🙂
- wartość energetyczna 194,1 kcal
- węglowodany 19,9 g
- białka 15,9 g
- tłuszcze 5,6 g
- błonnik 1,3 g
Daj mi koniecznie znać czy podoba Ci się ten wpis!:)Jeśli podobają Ci się tego typu artykuły będzie mi bardzo miło jak go udostępnisz dalej
Jeśli chcesz jeść takie pyszności na diecie to koniecznie wypróbuj moją elastyczną dietę i skończ z błędnym kołem odchudzania.