Gnocchi z warzywami i mozzarellą – pomysł na ekspresowy dietetyczny obiad
Ekspresowe gnocchi z pesto i parmezanem to błyskawiczny przepis, który – założę się – będziesz często powtarzać. Jest idealny, bo oprócz smaku, jego zaletą jest to, że robi się w kilka miniut!
Nieraz uratował mnie, kiedy nie miałam totalnie czasu na gotowanie.
W 10 minut będziesz miała pełnowartościowe danie, dzięki któremu nawet nie poczujesz, że jesteś na diecie.
Ekspresowe gnocchi z pesto i parmezanem to przepis z 2 edycji diety elastycznej dla zabieganych, w której przepisy zrobisz od 2 do 20 min❗🥳
Czym jest seria elastycznych diet❓ To hitowe diety, w których to Ty wybierasz, co jesz i… CHUDNIESZ ❗🥳
✔ Bez eliminacji ulubionych produktów
✔ Bez restrykcji
✔ To Ty wybierasz, co jesz w zależności, na co masz czas, chęć i składniki w lodówce.
W wersji:
👉 klasycznej
👉 dla insulinoopornych
👉 wegetariańskiej
W nowej edycji – DLA ZABIEGANYCH znajdziesz aż 50 przepysznych, turbo szybkich i prostych przepisów. Dodatkowo kilka wartościowych BONUSÓW o łącznej wartości kilkuset złotych! Koniecznie sprawdź!
Składniki
💁🏼♀️ 15 sztuk pomidorków koktajlowych
💁🏼♀️ 0.4 opakowania gnocchi
💁🏼♀️ 1.5 łyżki czerwonego lub zielonego pesto
💁🏼♀️ 3 łyżki parmezanu
💁🏼♀️ 1 garść rukoli lub dowolnej zieleniny
Sposób przygotowania
- Gnocchi ugotuj w osolonym wrzątku, zgodnie z czasem na opakowaniu. W międzyczasie pokrój pomidorki.
- Odcedzone gnocchi wymieszaj z pesto, rukolą i pokrojonymi pomidorkami.
- Posyp startym parmezanem.
✨ Fit Rada: zamiast parmezanu możesz dodać pół mozzarelli lekkiej, czyli 62 g. Resztę gnocchi możesz zamrozić lub wykorzystać w innych przepisach.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
542.7 kcal Białko: 23.8 g Tłuszcz: 17.9 g Węglowodany: 68.8 g Błonnik: 6.5 g
Jeśli chcesz jeść takie pyszności na diecie, to koniecznie wypróbuj moją dietę dla zabieganych i schudnij w przyjemny sposób!