Premiera! 2 części EKSPRESOWYCH LUNCHBOXÓW!
75 nowych , szybkich i sycących przepisów!

Teraz -50 zł rabatu!

:
:
:
Wyprzedaż się skończyłą :-(
Zgarnij dodatkowy bonus z okazji premiery II edycji diety

Zostało

199

poradników w bonusie

Zapisz się na mój newsletter i odbierz 3 dni zimowej diety!

Znudziły Ci się kanapki z wędliną? Co powiesz na pyszne, szybkie i zdrowe pasty warzywne?

O niebalnym smaku, tym razem zapraszam na wegańską pastę smalec z fasoli, moi podopieczni go uwielbiają! 🙂

Jestem ogromną fanką wszystkich past na kanapki… Wszystkie hummusy, pasty jajeczne, pasty z fasoli to moje klimaty, im bardziej coś brzmi dziko tym chętniej eksperymentuję w kuchni…

Genialne jest to, że czasem połączenie składników na co dzień spożywanych zmienia smak na coś niesamowitego! 🙂

Na co dzień pracuję na Śląsku, gdzie kanapka z szynką to must have każdego dnia u większości męskiej cześci moich podopiecznych, jednakże po kilku miesiącach poznawania smaków ze mną i gdy zobaczą i zaufają mi, że warzywa nie gryzą, a mogą być pyszne,

są zachwyceni prostotą i smakiem past na kanapki! 

Szczególnie smalczyk wegański podbija męskie podniebienia!

Niektóre firmy oferują w sprzedaży już gotowe pasty z fasoli a la smalec wegański, składy są na prawdę świetne, ale smakowo niestety mój przepis na smalec z fasoli bije ich na głowę!

Uwielbiam pasty za ich szybkie przygotowanie, na prawdę, wiem, że wydaję się to mocno skomplikowane, ale ich przygotowanie nie zajmie Wam więcej czasu niż 10-15 minut i mamy od razu kilka porcji!

Genialny smak, świetne właściwości prozdrowotne i alternatywa do mięsnych kanapek…

Koniecznie musicie wypróbować! 

Składniki na 2 porcje

1 puszka białej fasoli

2 cebule

2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego

6 sztuk śliwek suszonych

2-3 łyżki sosu sojowego

Kilka kuleczek ziela angielskiego

4 liście laurowe

szczypta pieprzu i majeranku

Sposób przygotowania

 Cebulę siekamy w kostkę, na patelni rozgrzewany olej i dodać posiekaną cebulkę wraz z zielem angielskim i liśćmi laurowymi.

Cebulkę szkilimy na małym ogniu do czasu, aż cebulka będzie złota.

W międzyczasie odcedzamy fasolę, dokładnie płuczemy (ja zawsze zalewam wodą i mocze jeszcze około 30 minut, potem wylewam wodę i jeszcze raz płuczę), następnie przy pomocy blendera miksujemy z sosem sojowym, majerankiem, sporą szczyptą pieprzu, soli.

Śliwki kroimy na małe kawałki, a z podsmażonej cebulki wyławiamy przyprawy, z którymi się smażyła.

Dodajemy podsmażoną cebulkę oraz pokrojone śliwki do zmiksowanej fasoli i ponownie miksujemy (nie trzeba na gładką masę 🙂

Na koniec doprawiamy solą i pieprzem (opcjonalnie!:)

Smacznego! :)))

Wartości odżywcze dla 1 porcji :))) 

  • wartość energetyczna 302,8 kcal
  • węglowodany 34,4 g
  • białka 10,9 g
  • tłuszcze 11,0 g
  • błonnik 8,7 g

Jeśli chcesz jeść takie pyszności na diecie to koniecznie wypróbuj moją elastyczną dietę i skończ z błędnym kołem odchudzania.

A może chcesz się nauczyć elastycznego podejścia do diety i wyjść w końcu z błędnego koła odchudzania?

Nie chcesz być wiecznie na diecie?

wypróbuj Elastyczne Diety!

Deser w 10 minut, który smakuje jak z cukierni. FIT Tiramisu z ponad 20g białka
Przepisy

Deser jak z cukierni! Borówkowe, wysokobiałkowe tiramisu

Deser jak z cukierni! Borówkowe, wysokobiałkowe tiramisu Znasz to uczucie, gdy po obiedzie (albo w ciągu dnia!) dopada Cię ochota na coś słodkiego, ale jednocześnie chcesz dbać o linię i dostarczyć organizmowi to, co najlepsze? Klasyczne

Wypróbuj BEZPŁATNIE 5 pysznych przepisów na bestsellerowe "Ekspresowe Lunchboxy"!

✅ Zdrowe, ultraszybkie i sycące przepisy, oszczędzające czas – idealne dla zabieganych! 🏃‍♀️