Jeśli uwielbiasz makarony, a dodatkowo kochasz kuchnię włoską i to ten dietetyczny przepis jest dla Ciebie!
Mam ogromną nadzieję, że w tym momencie nie zastanawiasz się nad tym:
„A to można jeść makaron na diecie i chudnąć?!” Odpowiedź jest tylko jedna- oczywiście, że tak!
Ze mną dieta ma być (a wręcz) przyjemnością, żebyś w ogóle nie odczuła, że jesteś na diecie i czegokolwiek Tobie brakuje…
Musi zawierać takie posiłki, które lubisz, bo dzięki temu łatwiej Tobie będzie zmienić nawyki żywieniowe nie na chwilę, lecz na stałe!!
Moja filozofia i misja to udowodnienie Tobie, że zdrowe odżywianie musi być pyszne!
Pamiętaj, że nie istnieje coś takiego jak „tuczące produkty” to jest powszechny błąd!!
Nie ma tuczących czy odchudzających produktów, aby schudnąć musi być ujemny deficyt kaloryczny, dlatego bez obaw możesz jeść pieczywo, makarony, ziemniaki czy ryż na diecie I DALEJ CHUDNĄĆ!!
Bez zbędnych wyrzeczeń!!
Jedynie trzeba pilnować bilansu energetycznego ot cała filozofia, nie ma co eliminować węglowodanów, bo jest to podejście tylko na chwilę, które nie nauczy Ciebie jak radzić sobie „po diecie”, gdy wrócisz do węglowodanów…
Czy nie lepiej od razu zacząć robić to zdrowo i świadomie bez zbędnych eliminacji?
No właśnie!
Ten przepis pokazuje jak szybkie i proste są moje przepisy, bo moją misją jest ułatwienie Tobie zmiany nawyków żywieniowych😍
Między innymi dzięki ekspresowym i pysznym przepisom😍
Idealny makaron, który robi się w 10 minut nie tylko dla wegetarian, dzięki odpowiedniemu zbilansowaniu jest genialny u osób z insulinoopornością!
Ten przepis pochodzi z zimowej edycji gotowych diet, właśnie tego typu przepisy w niej znajdziesz!!
Zimowa edycja gotowych diet to gotowy plan działania ze zbilansowanymi i pysznymi posiłkami, tak abyś nie musiała się zastanawiać nad liczeniem kalorii czy nad tym czy te połączenia są w porządku, zdrowe czy nie jesz za dużo bądź za mało!
Zrobiłam to wszystko już za Ciebie! 🙂
Aby ułatwić Tobie zmianę nawyków oraz osiągnięcie tej wymarzonej sylwetki!
Składniki
70 g makaronu pełnoziarnistego
1 opakowanie Mozzarelli Lekkiej
2 duże pomidory lub 15 sztuk pomidorków koktajlowych
1 łyżka oliwy
Ząbek czosnku
Kilka listków bazylii
Sposób przygotowania
1. Makaron ugotuj al dente, przy odcedzaniu odlej około ½ szklanki wody.
2. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, pokrój w około 1,5 centymetrową kostkę. Czosnek pokrój w cienkie plasterki.
3. Na dużej patelni rozgrzej oliwę, dodaj czosnek, smaż na średnim ogniu około minuty.
4. Dodaj pomidory i smaż przez kilka minut.
5. Dodaj kilka łyżek wody z gotowania makaronu, tyle, żeby trochę rozcieńczyć sos.
6. Patelnię zdejmij z ognia, dodaj makaron, mozzarellę porwaną na mniejsze kawałki, wymieszaj, dopraw solą i pieprzem do smaku. 7. Na koniec posyp listkami bazylii, podawaj na ciepło.
Smacznego!
Wartości odżywcze:
- wartość energetyczna 581.6 kcal
- węglowodany 53.6 g
- białko 37.3 g
- tłuszcze 23.4 g
- błonnik 10.5 g
Daj mi koniecznie znać czy podoba Ci się ten przepis!:)
Jeśli podobają Ci się tego typu artykuły będzie mi bardzo miło jak go udostępnisz dalej
Jeśli chcesz jeść takie pyszności na diecie to koniecznie wypróbuj moją elastyczną dietę i skończ z błędnym kołem odchudzania.