Jeśli planujesz imprezę w weekend albo Sylwester będzie w tym roku organizowany u Ciebie (czy idziesz na domówkę, ale wypada coś wziąć ze sobą) i nie wiesz co przygotować to ten artykuł jest dla Ciebie!
3 przepisy, które zachwycą Twoich gości, a nie zrujnuje ani Twojego portfela ani diety😎
Przepisy pochodzą z e-booka „Fit imprezowe przekąski”, z aż 15 przepisami na imprezowe przepisy, które skradną podniebienie Twoje i… Twoich gości!😎
Dodatkowo zgarniesz mnóstwo porad jak pogodzić życie towarzyskie i odchudzanie, tak, żebyś wiedziała jak sobie poradzić w tego typu sytuacjach i cieszyć się spotkaniami towarzyskimi bez rujnowania swoich efektów diety!
To wszystko teraz ZA TYLKO 27 ZŁOTYCH!
A dzisiejsze propozycje dla Ciebie to:
Mini kanapeczki na krakersach
Składniki na 10 porcji:
✔️1 opakowanie serka śmietankowego
✔️1 opakowanie krakersów
✔️1 sztuka ogórka zielonego
✔️1 sztuka papryki
✔️0.5 opakowania łososia wędzonego lub pstrąga tęczowego
✔️1 pęczek koperku
Sposób przygotowania:
- Krakersy posmaruj serkiem i ułóż na półmisku. Paprykę pokrój w słupki, a ogórka w plastry.
- Na połowie krakersów ułóż cząstki łososia (możesz go dodatkowo skropić sokiem z cytryny) i kawałki warzyw.
- Dopraw solą, pieprzem i udekoruj koperkiem.
Fit rada: Jeśli nie lubisz łososia to możesz go pominąć. Serek możesz wybrać smakowy np. czosnkowy czy chrzanem. Kupując krakersy zwróć uwagę, aby nie było w składzie oleju palmowego. Możesz też krakersy posmarować hummusem zamiast serka.
Wege rada: pomiń łososia.
Wartość energetyczna dla 1 sugerowanej porcji: 148.0 kcal Białko: 4.4 g Tłuszcz: 8.5 g Węglowodany: 12.7 g Błonnik: 0.4 g
Sałatka gyros
Składniki na 6 porcji:
✔️1 podwójna pierś z kurczaka
✔️0.5 główki kapusty pekińskiej
✔️5 sztuk ogórków konserwowych
✔️1 puszka kukurydzy
✔️10 sztuk pomidorków koktajlowych
✔️1 większy kubek jogurtu naturalnego
✔️1 sztuka ogórka zielonego
✔️1 sztuka papryki
✔️1 sztuka cebuli czerwonej
✔️4 łyżki keczupu
✔️2 łyżki majonezu
✔️3 łyżki przyprawy do gyrosa
✔️3 łyżki oliwy z oliwek
✔️3-4 ząbki czosnku
Sposób przygotowania:
- Fileta z kurczaka pokrój w kostkę, dodaj przyprawę do gyrosa i oliwę, odstaw na minimum godzinę (im dłużej będziesz marynować mięso, tym będzie bardziej aromatyczne).
- W międzyczasie ogórki, paprykę, pomidorki, cebulę pokrój w małą kostkę. Kapustę poszatkuj na cienkie paski.
- Wymieszaj jogurt z majonezem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, szczyptą soli i pieprzu do smaku (możesz dodać również łyżeczką oregano).
- Mięso podsmaż na patelni około 10-15 minut, następnie wyłóż na dnie naczynia o średnicy około 20 centymetrów i odstaw do ostygnięcia.
- Następnie polej mięso warstwą keczupu, przykryj warstwą ogórków, następnie kukurydzy, dodaj paprykę z pomidorkami koktajlowymi, cebulę, a na górę nałóż sos czosnkowy. Na sam koniec przykryj posiekaną kapustą pekińską, odstaw na minimum godzinę do lodówki.
Fit rada: zamiast mięsa z kurczaka możesz też wykorzystać mięso z indyka.
Wege rada: Wymień mięso z piersi kurczaka na 2 opakowania gyrosa roślinnego np. z firmy Vemondo lub Dobrej Kalorii.
Wartość energetyczna dla 1 sugerowanej porcji: 332.1 kcal Białko: 20.5 g Tłuszcz: 16.7 g Węglowodany: 21.7 g Błonnik: 4.6 g
Ślimaki z ciasta francuskiego
Składniki na 20 porcji:
✔️250 g pieczarek
✔️1 opakowane ciasta francuskiego
✔️1 sztuka cebuli
✔️100 g sera żółtego
✔️2 łyżki oliwy z oliwek
✔️2 ząbki czosnku
✔️1 łyżeczka oregano
✔️0.5 łyżeczki słodkiej papryki mielonej
Sposób przygotowania:
- Ciasto wyjmij z lodówki. Pieczarki i cebulę pokrój w kostkę. Rozgrzej oliwę i zeszklij pokrojoną cebulkę.
- Następnie dodaj pokrojone pieczarki i przeciśnięty przez praskę czosnek, duś wszystko razem około 15 minut do odparowania wody.
- Dopraw solą i pieprzem, odstaw do ostygnięcia.
- Rozgrzej piekarnik do 180 stopni na termoobiegu. W między czasie zetrzyj ser.
- Do przestudzonego farszu dodaj ser i wymieszaj.
- Na całej powierzchni ciasta francuskiego rozłóż równo pieczarki z serem i zwiń w ciasny rulon. Lekko dociśnij i pokrój plasterki o szerokości około 1,5 cm na ślimaczki.
- Ślimaczki ułóż na płasko, na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piecz około 20 minut do zarumienia.
Rada dla insulinoopornych: zjedz ślimaczki z porcją sałatki z surowych warzyw. Najlepiej, żebyś rozpoczęła od zjedzenia warzyw, a następnie ślimaczka.
Wartość energetyczna dla 1 sugerowanej porcji: 109.5 kcal Białko: 3.2 g Tłuszcz: 7.5 g Węglowodany: 6.7 g Błonnik: 0.9 g
Szukasz więcej pomysłów na szybkie, pyszne i fit przekąski na imprezy?
Które zachwycą Twoich gości❓🍹
Ale też nie zrujnują ani Twojego portfela ani diety❓😎
To mam coś dla Ciebie – mój e-book „Fit imprezowe przekąski”❗️🥳
Znajdziesz tam:
✅15 przepisów na imprezowe przepisy, które skradną podniebienie Twoje i… Twoich gości❗️😎
✅Mnóstwo praktycznych porad jak pogodzić życie towarzyskie i odchudzanie❗️
✅Odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania typu „czy alkohol tuczy” czy „czy można się napić alkoholu na diecie”🥂
🚀Tak, żebyś wiedziała jak sobie poradzić w tego typu sytuacjach i cieszyć się spotkaniami towarzyskimi bez rujnowania swoich efektów diety❗🥳
💥To wszystko teraz ZA TYLKO 27 ZŁOTYCH❗️💥
❗️Śpiesz się zanim premierowa cena zniknie❗️⏰