JUŻ JEST! E-BOOK FIT DESERKI Z 40 WYSOKOBIAŁKOWYMI, przepysznymi i szybkimi deserkami!

 E-book EKSPRESOWE LUNCHBOXY  – z okazji premiery 60 zł taniej!

Ponad 60 wysokobiałkowych, przepysznych i prostych przepisów!

00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

Aż -55% na WSZYSTKIE elastyczne diety

Zostało jeszcze:

:
:
:
Zgarnij dodatkowy bonus z okazji premiery II edycji diety

Zostało

199

poradników w bonusie

Zapisz się na mój newsletter i odbierz 3 dni zimowej diety!

Jesli macie ochotę na powiew kuchni śródziemnomorskiej do tego w wersji wege zapraszam Was serdecznie na wpis!

Kocham kocham kocham grecką kuchnię… Te smaki, aromaty…

Do tego sam styl życia …

Pełna radość życia…

Bez pędu za karierą, pieniędzmi, jest to na prawdę niesamowite…

Powinniśmy się od nich uczyć…

Radości  z małych rzeczy… Życiowego optymizmu, może troszkę mniej ich temperamentu…

I te winiarnie w Grecji… czego chcieć więcej? 😉

Tak teraz myślę i jestem urodzoną optymistką, jestem wybuchowa i kocham grecką kuchnię…

Czyżbym była Greczynką? 😉

Chyba powinnam emigrować 😉

Każda wyspa grecka ma swój inny wyjątkowy klimat, niby ta sama kuchnia, ale jak ona się różni w danym regionie…

Każdy region ma inną historię, inne naleciałości z innych kultur...jest to prawdziwa magia Grecji….

Najmocniej zakochana jestem w Zakyntosie polecam Wam to miejsce…

Wyspa pachnąca oregano i pomarańczami..

Do tego te cudowne widoki… Zatoka Wraku… Na prawdę robi wrażenie! 🙂

Zakynthos 2014, czyli jeszcze młoda… 😉

Z racji tego, że po uszy zakochana jestem w greckiej kuchni, zawsze staram się wybierać miejsca, w których hotel ma w ofercie grecką tawernę niż all inclusive…

Szukanie trwa kilka dobrych godzin, ale jak się uda… 🙂

Więc aby przypomnieć sobie gorące smaki lata zapraszam Was dziś na musakę w wersji wegetariańskiej…

Jeśli będziecie chcieli poznać przepis w wersji mięsnej dajcie znać ugotuję dla Was i taką wersję 🙂

Kochani co tydzień Wam serwuję wege pomysły na posiłki, abyście zobaczyli,że dieta roślinna również potrafi (a nawet musi) być smaczna i szybka i wcale nie droga!

Mięso wcale nie musi być codziennie w naszej diecie, idealnie byłoby 3-4  razy w tygodniu zastąpić je właśnie warzywami strączkowymi, który dodatek do diety ma wspaniałe właściwości.

Spożywanie warzyw strączkowych 4 razy w tygodniu zmniejsza ryzyka zawału serca, obniża poziom cholesterolu całkowitego  i LDL tzw. złego cholesterolu, trójglicerydów we krwi, ryzyko nowotworu jelita grubego…

Usprawniają pracę jelit przez dużą zawartość błonnika pokarmowego diecie, przez co błonnik jak szczoteczka wymiata wolne rodniki, toksyny i metale ciężkie z naszego organizmu! 🙂

Dzisiejszy przepis jest łatwy w przygotowaniu, szybki, świetnie sprawdzi się na imprezie czy jako obiad na kilka dni! 🙂

Nic tylko próbować! 🙂

Składniki na blachę około 6 porcji

2 większe bakłażany

400 g czerwonej lub zielonej soczewicy

2 cebule

1 puszka pomidorów lub 500 ml passaty pomidorowek

2 łyżki koncentratu pomidorowego

 2 jajka

150 ml jogurtu naturalnego

2-3 łyżki oregano

3 ząbki czosnku (lub więcej)

sól, pieprz

120 g sera żółtego *

*Kochani 20 g sera na porcje jeszcze nikomu nie zaszkodziło 🙂 pamiętajcie wszystko można kwestia ilości, chyba, że macie problemy z cholesterolem bądź miażdżycą tutaj bym rzeczywiście nie polecała

Sposób przygotowania

Soczewicę dokładnie przepłukaj dokładnie pod bieżącą wodą, zalej przegotowaną wodą w misce i mocz przez około godzinę (można dłużej)

Bakłażany kroimy w plastry i grillujemy lub obsmażamy z dwóch stron na delikatnie przesmarowanej patelni.

Cebulę kroimy w kosteczkę na łyżce oliwy przesmażamy. dodajemy przeciśnięte ząbki czosnku i dusimy.

Dodajemy soczewicę chwilę podsmażamy, zalewamy pomidorami i koncentratem, dodajemy oregano, pieprz, słodką paprykę do smaku i odrobinkę cynamonu (sekret pomidorowego sosu z Zante) doprowadzamy do wrzenia i dusimy około 10-15 minut.

Formę do pieczenie przesmarowujemy delikatnie tłuszczem, układamy pierwszą warstwę bakłażanów.

Ser ścieramy na tarce, 2 miseczce mieszamy jajka, jogurt, połowę sera, sól, pieprz i szczyptę oregano.

Na pierwszą warstwę bakłażanów dajemy nasz soczewicowy farsz, układamy kolejną warstwę bakłażanów, kolejną porcję farszu i zalewamy jogurtowo-jajecznym sosem i posypujemy serem.

Tak przygotowaną zapiekankę wstawiamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika z termoobiegiem no około 20 -30 minut (aż ser i masa jajeczna się zapieką)

Smacznego! :))))

Wartości odżywcze 1 porcji:

  • wartość energetyczna  364,4  kcal
  • węglowodany 40,8 g
  • białka 27,9 g
  • tłuszcze 9,5 g
  • błonnik 9,3 g

podpis

Jeśli jesteście zainteresowani, abym stworzyła Wam indywidualnie opracowany jadłospis pod Wasze smaki ,

jednostki chorobowe i styl życia to kliknijcie obrazem i skontaktujcie się ze mną! 🙂

Zrób ten pierwszy krok w kierunku wymarzonej sylwetki! 🙂 

Działam mobilnie na terenie Śląska i Krakowa, stacjonarnie przyjmuję w Tychach i Katowicach, a osoby z innych okolic zapraszam do konsultacji online <3

 

Całe życie porzucałaś dietę z powodu braku czasu na przygotowanie posiłków?

To nie Twoja wina, nie wiedziałaś, że można inaczej!

Wypróbuj moje EKSPRESOWE ELASTYCZNE DIETY  Z GOTOWYMI PRODUKTAMI Z BIEDRONKI LUB LIDLA, W KTÓRYCH PRZYGOTOWANIE POSIŁKÓW NIE ZAJMIE TOBIE WIĘCEJ NIŻ 20 MINUT DZIENNIE!

Bez stania w garach godzinami, bez skomplikowanych posiłków!

A dodatkowo bez sztywnych jadłospisów, wybierając przepisy, na które masz dzisiaj ochotę!

Obejrzyj filmik i zobacz jak wygląda ta dieta od środka!

Wypróbuj BEZPŁATNIE 15 przepisów z mojej kultowej diety elastycznej.
Nawet nie poczujesz, że jesteś na diecie. Jesz co chcesz i chudniesz!